Træpillefyr

Pillefyr, er en central varme kilde til ejendommen, som både varmer vand og radiatorerne, der repræsenterer væsentlige en alternativ måde til traditionelle brændstoffer til opvarmning. På denne måde, er huset opvarmet kapillær, ligesom du er vant med systemet af radiatorer, med den enorme fordel af at spare sit forbrug så meget på skadelige emissioner til miljøet. Det er det vi kalder pillefyr!

Et pillefyr er en god måde at opvarme dit hjem på, ikke alene er det en fremragende varmekilde men som også garanterer fremragende præstation både forbrug og ikke mindst i respekt for miljøet.
Pillerne, er fremstillet af rest træ og, af god kvalitet, en brændværdi på nær 90%, er billig og sælges i praktiske poser, også ideel til dem, der har for lidt plads til opbevaring af brændsel.

Krav til at installere en pilleovn
For sikker brugt af pilleovnen skal der tænkes på nogle få ting, hvor skal ovnen står afstand til brandbart materiale, dette er også til gav for miljøet:
– Er der en eksisterende skorsten eller skal der sættes en skorsten op: ovnen skal være kunne lede røgen ud i det fri uden gene for dig eller miljø dette vil ske med et røgrør Ø80 mm fra ovnen til din skorsten.
– Eksistensen af et luftindtag for at kompensere for forbruget af ilt under forbrændingen, og, hvis det er muligt, er det altid bedre at prioritere de komfur modeller, der giver direkte forbindelse komfur truffet for at undgå unødvendige og irriterende udkast;
– Størrelse af rummet: hvis en pilleovn er for stor en risiko for utilsigtet forbrug idet der ville kunne for komme mange unødige start/stop .
– El. kontakt pilleovnen kører på 220 volt alm stik, men det er NØDVENDIGT at der er jord i kontakten hvor ovnen tilsluttes, er det absolut nødvendigt at have adgang til en el-stik for at tillade drift af ovnen.

Ventilation